RÓLUNK
         
        
        „Érték a mérték”
        
         
        
        E jelmondatunk 
        megmutatkozik a szőlőtermesztéstől indítva a borkészítésen át minden 
        tevékenységünkön.
        
        A családi 
        gazdaságba beleillő közel 3 ha területen gazdálkodunk: a Fertő parton, a 
        Balfi dűlőkben, a Virágvölgyben és a Harkai dombokon.
        
        A szakma szeretete 
        Édesapámtól ered, aki nagy alázattal művelte a szőlőt és készítette a 
        bort.
        
        Soproniként mindig 
        is úgy éreztem, hogy a szőlővel és a borral kell foglalkoznom, így ennek 
        folyamata most már 40 éves múltra tekint 
        vissza. 
        
        Első szőlőterületem 
        a szakcsoportban művelt Pinot noir fajta volt, melyből rosét és 
        vörösbort, később fehér bort is készítettem.
        
        Ez a fajta azóta is a 
        kedvencem.  
        
        Az évek során 
        növekvő területeken egy nagy elhatározással 2011. évben újratelepített 
        fajtákkal, bio művelésbe kezdtünk.
        
        A filoxéria vész előtt (1875-ig), 
        jellegzetes soproni fajták Furmint és Sárga muskotály telepítése mellett 
        világfajták Merlot,
        
        Cabernet franc, újdonságként Syrah, illetve 
        különlegesként Viognier is sorra kerültek. A meglévő Pinot noir, 
        Kékfrankos, Cabernet sauvignon szőlőterületekkel 2020-tól bio művelésre 
        álltunk át.
        
        Ültetvényeinken 6-8 
        rügyes terheléssel „Gyot” művelésmódot alkalmazunk. 
        
        Borospincénkben és 
        borkóstoló helységünkben 5-30 fő 
        részére, akár 10 féle borból tudunk borkóstolót tartani - előzetes 
        egyeztetés alapján. Igény esetén 
        hidegtál is kérhető a ropogtatni valók mellett. 
        
        Hagyományos 
        tölgyfa, akácfa hordós és kóracél tartályban érlelt borok kerülnek 
        palackba, illetve folyó borként értékesítésre.
        
        A folyamatos 
        fejlődés igénye, az egyre nagyobb minőség elérése érdekében szakmai 
        képzéseken vettem részt.
        
        Tanulmányaim: 
        Borkollégiumi alap- és közép tanfolyam, nemzetközi borbírálói 
        végzettség, szőlész-borász szakmérnöki másoddiploma – melynek 
        eredményeként született a „Corvinus cuvée” vörös borunk (legutóbb Merlot 
        és Cabernet franc fajtákból). 
        
         
        
        Eredményeim:
        
        Elmúlt évek 
        Borvidéki borversenyein számos arany érmet szereztünk.
        
        Elnyertük 2011-ben 
        „Sopron város Kékfrankosa” címet.
        
        Országos 
        borversenyeken több alkalommal is eredményesen szerepeltünk.
        
        2021-ben: A “100 
        legjobb magyar bor”  - Winelovers magazin szakmai csapatának értékelése 
        során 60. helyezést értünk el a “Corvinus cuvée” 2017-es borunkkal. A 
        Syrah 2017-es vörösborunk pedig ezüst érmes lett.
        
        2021-ben 
        megjelentünk a Borigo magazinban is.
        
         
        
        Célunk a kiváló 
        minőség, a folyamatos fejlődés, az új ötletek megvalósítása a Vendégek 
        megelégedettségéhez hozzájárulva.    
        
         
        
         
        
        
        
        Horváth Imre
        
        
        szőlész-borász szakmérnök